Project Description

Přístavba RD v Lipníku

Přístavba RD v Lipníku

U tohoto dvougeneračního domu byl hlavní požadavek na originální zvětšení obytného prostoru v horním patře. Také zde byl požadavek na ekologické bydlení s dlouhou životností izolačních materiálů.

Projekt byl pojat tak, že se horní patro rozšíří směrem do zahrady vykonzolováním na sloupy, čímž se nejen rozšíří obytná plocha v patře, ale vznikne i velká společná krytá terasa v přízemí.

Vzhledem k tomu, že jsme potřebovali vytvořit jednu velkou obytnou místnost s kuchyňským koutem a krbem, museli jsme sestrojit 12 m dlouhý vazník, který nám dovolil postavit tuto místnost bez jediného interiérového sloupku.

Celá stavba je difuzně otevřená bez parozábran. Interiérový obklad je tvořen smrkovou palubkou, exteriérový obklad modřínovou. Zateplení střechy jsme řešili jako nadkrokevní systém z ekologické ovčí vlny. U této izolace není potřeba použít hydroizolační fólii, protože je přirozeně hydrofobizovaná. Na izolaci stěn a podlah jsme použili technické konopí.

Detaily projektu

DATUM REALIZACE

2015

KLIENT

Soukromý investor

ARCHITEKT

Fotogalerie