Project Description

Penzion Jurášek – U Vážky

Penzion Jurášek – U Vážky

Třetí stavba do kolekce areálu Penziónu Jurášek, na které jsme se podíleli, je altán U Vážky. Altán je situovaný samostatně u spodního rybníka a doplňuje celkovou koncepci areálu, který navrhlo studio Danyś Wolek Architektura s.r.o.

Stavba je postavená na betonovém základě, na kterém jsou vyzděné stěny obložené lomovým kamenem a vylité betonové nosné sloupy. Na takto provedeném nadpodlaží, které prováděla firma MRK stavby s.r.o., jsme sestavili pohledový vazníkový krov na dřevěných pozednicích. Za-jímavostí tohoto krovu je oblouková BSH ohýbaná pozednice z lepené-ho řeziva, kterou bylo potřeba napnout a zafixovat do doby, než jsme sestavili kolem speciálního ocelového sloupu všechny vazníky.

Další zajímavostí tohoto krovu je, že byl navržený a sestavený jako pohledový se skrytým kotvením.

Na vazníku je položen pohledový zákop a nadkrokevní PIR izolace. Vrchní střešní plášť jsme pokryli laminovaným třívrstvým šindelem. Celá střecha je pak dokola rámována hranatým hliníkovým žlabem.

Detaily projektu

DATUM REALIZACE

červen – září 2019

KLIENT

Penzion Jurášek

ARCHITEKT

Danyś Wolek Architektura s.r.o.

Fotogalerie